Kids&Kornuiten Dames van Oostland

Kids & Kornuiten 2022

Afgelopen zaterdag 26 november organiseerden de Lions Clubs Nootdorp-Pijnacker en Dames van Oostland samen voor de tweede keer de Speelgoedbeurs ‘Kids & Kornuiten’.

 

Een vrolijke beurs voor het goede doel. Dit jaar is dat een nieuwjaarscadeau voor 58 Oekraïense schoolkinderen die in Pijnacker-Nootdorp wonen. Een team van 25 m/v Lions was het hele weekend – en al maandenlang – druk in de weer om het speellokaal van de basisscholen Ackerweide/Bonte Tol aan de Gantellaan 7 in Pijnacker om te toveren tot een feestelijke markt. De beurs was zo succesvol dat een deel van de opbrengst direct al kon worden omgezet in gratis toegangskaartjes voor de Oekraïense kinderen, voor het Grote Sinterklaasfeest in Pijnacker, op zondag 27 november. Daarnaast kon voor een waarde van ruim duizend euro gratis speelgoed worden weggegeven aan gezinnen met een kleine portemonnee.

 

Kids & Kornuiten is een beurs waarbij speelgoed, spellen, kinderboeken, -winterjassen, -schaatsen en -schoenen worden ingezameld en verkocht voor het goede doel. Er is een speciale regeling voor gezinnen die zelf niet zomaar cadeautjes voor hun kinderen kunnen kopen. Zij krijgen op de beurs ook de mogelijkheid om per kind een gratis winterjas en een paar schoenen uit te zoeken. De opbrengst in geld is dus voor het goede doel, maar ook met de maatschappelijke opbrengst – gratis cadeaus en winterkleding – worden heel veel gezinnen, zo kort voor Sinterklaas en de koude winter, blij gemaakt.

 

De Lions Clubs hebben wereldwijd als doel om mensen die in een maatschappelijke achterstandssituatie zijn beland, een duwtje in de rug te geven. Hun motto is: ‘We Serve’.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven