Onze projecten 2022

In 2022 hebben we een aantal goede doelen mogen steunen. Dit hebben wij gedaan met diverse activiteiten en evenementen. Hieronder volgt een impressie van een aantal grotere evenementen.

Echter hebben wij veel meer gedaan dan alleen dit.

Zoals de Lionsportal als sponsormogelijkheid gestart. (Naschrift: dit was een initiatief van Lionsclub Putten Arkemsheen, dit initiatief is inmiddels gestopt).

We hebben zelfgemaakte kerstpresentjes uitgedeeld bij zorgboerderijen en zorgkwekerijen.

We hebben aandacht besteed aan Het Vergeten Kind.
Kinderen in het Reinier de Graaf ziekenhuis kregen een Lions leeuwtje, waar ons Lions DVO lid Astrid persoonlijk voor zorgde.

Er was een actie voor de vluchtelingen uit Oekraïne, waarbij, in samenwerking met stichting de Blijde Gift, een aanhanger vol goederen richting Moldavië ging.
Tijdens onze tijdens onze “3e dinsdagen” hebben wij diverse mooie presentaties en leuke activiteiten mogen meemaken.
De viering van ons eenjarig bestaan eind mei was super gezellig.
We sloten het jaar af met een gezellige kerstviering.

 

Kerstbomen actie

Kerstbomen actie GESLAAGD!! 🎄🎄
In samenwerking met de heren Lions Club Delft hebben we ruim 300 kerstbomen verkocht. Deze mooie Nordman bomen worden opgehaald in Duitsland en de opbrengst gaat dit jaar naar de Voedselbank Delft, waaronder ook Pijnacker- Nootdorp valt. De voedselbank kan hierdoor net even iets meer in de kratten doen tijdens de feestdagen.
Afgelopen zaterdag konden de bestelde bomen worden afgehaald, onder het genot van Koek en Zoopie! Wilt u volgend jaar ook een kerstboom en gelijk een goeddoel steunen, volg ons dan!!
Kerstbomen actie
Kerstbomenactie door Dames van Oostland
Kerstbomen actie Dames van Oostland team

Kids&Kornuiten

Wat is het
De leukste, vrolijkste beurs van Pijnacker-Nootdorp! Met kinderspeelgoed, -spellen, -schaatsen, -schoenen  en – winterjassen van en voor kinderen tot en met 12 jaar. Bij de kassa kun je ‘Kornuiten’ kopen. Daarmee koop je leuke ‘spullen’ voor vriendenprijzen.

Wanneer is het
Zaterdag 26 november van 10:00-14:00 uur.

Waar is het
In het speellokaal van Octantschool Ackerweide/Basisschool de Bonte Tol, Gantellaan 7, 2642 JK Pijnacker.

Waarom bezoeken
Je vindt er leuke (zo goed als nieuwe) spullen voor kleine prijzen. Door jou krijgen ze een tweede leven. 100% van de opbrengst gaat naar een project voor Oekraïense kinderen. En voor mensen met een kleine beurs is er een extra vriendelijke regeling.

Wie organiseert het
De Lions Club Nootdorp-Pijnacker en de Lions Club Dames van Oostland.
Lions Clubs zijn serviceclubs die samen wereldwijd actief zijn, maar juist ook op kleine schaal, in eigen stad of dorp. Wij zijn er om mensen die dat nodig hebben, te helpen en een duwtje in de rug te geven. Dat kan soms met een financiële bijdrage, maar ook met advies of door helpende handen uit de mouwen te steken.

Kids&Kornuiten Dames van Oostland speelgoed
Kids&Kornuiten Dames van Oostland

 

Kids & Kornuiten 2022 wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van BusinessprintIntertoys Van AttenLITTLE DUTCHOptieker Keijzershof en SNS Bank Pijnacker

Wil je meer weten over de beurs of over sponsormogelijkheden, stuur dan even een mail naar info@kidsenkornuiten.nl.

Jaarlijkse fietstocht voor HOF Delfgauw

Opbrengst HOF Delfgauw

€ 2.555,- voor HOF Delfgauw!

Lions punt Dames van Oostland fietstocht
Dames van Oostland fietstocht
HOF Delfgauw nieuwe tuinset door Dames van Oostland

Het zit er dan toch echt op en wat hebben we genoten! Ondanks het minder goede weer hebben we een fantastische fietst- en wandeltocht voor HOF Delfgauw mogen organiseren. Wij zijn nog steeds aan het nagenieten en hopen dat u dat ook doet. In onze laatste bijeenkomst van dit seizoen kwamen alle toekomstig bewoners van HOF Delfgauw bij ons op bezoek en dat was natuurlijk niet voor niets. We hebben maar liefst 2555,00 euro op mogen halen om prachtig tuinmeubilair van te kunnen kopen. Wat is het dan geweldig om deze jongeren zo blij te zien. Ook werden wij zelf nog verrast door de jongeren en kregen een hele mooie zelf gemaakte kaart met een foto van de hele groep. 

Uiteraard bedanken wij alle deelnemers en ook alle sponsoren heel hartelijk voor het bij elkaar brengen van dit hele mooie bedrag. Daarnaast wensen we de bewoners van HOF Delfgauw heel veel woonplezier.

Namens HOF Delfgauw en alle leden van Lionsclub Dames van Oostland hartelijk dank voor uw bijdrage.

Voedselbank actie

Kratje voor de voedselbank bij de leden van Dames van Oostland
Breng voor uw buurtgenoten producten naar 1 van de voedselbank kratjes van Lionsclub Dames van Oostland!

Wij vragen u als buurtgenoot om hulp! 

Ook wij hebben buurtgenoten die door welke reden dan ook genoodzaakt zijn om gebruik te moeten maken van de voedselbank.
In bepaalde periodes vraagt de voedselbank om specifieke producten om de voedselpakketten voor onze buurtgenoten zo gevarieerd mogelijk gevuld te houden.
Hiervoor stellen wij als leden van Lionsclub Dames van Oostland tussen 14 februari 2022 en 19 februari 2022 onze voortuin ter beschikking om kratjes te vullen.
Heeft u ook 1 of meerdere producten van de lijst op de flyer over voor de Voedselbank, zodat zij deze beschikbaar kunnen stellen aan onze buurtgenoten?
Bekijk de adressenlijst om te zien in welke voortuin er een krat van de Voedselbank staat waar u, uw producten kunt achterlaten.

 

Bedankt!

Wij bedanken u voor uw voedseldonatie namens de Voedselbank en Lionsclub Dames van Oostland.

Naar welke producten is de voedselbank van 14 tot 19 februari opzoek?

Om de voedselbank te helpen zijn we opzoek naar de volgende producten:

Producten Voedselbankactie Dames van Oostland
Waar zijn deze producten in te leveren?
Adressen voedselbank actie Dames van Oostland
Scroll naar boven